x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania: Ministrul de Interne avertizează că protestatarii catalani violenţi riscă până la șase ani de închisoare

Spania: Ministrul de Interne avertizează că protestatarii catalani violenţi riscă până la șase ani de închisoare

19 Oct 2019   •   22:00
Spania: Ministrul de Interne avertizează că protestatarii catalani violenţi riscă până la șase ani de închisoare

Ministrul spaniol de Interne în exerciţiu, Fernando Grande-Marlaska, a afirmat că protestatarii violenţi din Catalonia ar putea risca pedepse cu închisoarea de până la șase ani, conform legislaţiei spaniole, transmite Reuters.

Fernando Grande-Marlaska i-a informat pe reporteri că, vineri seara, au avut loc confruntări în preajma sediului poliţiei din Barcelona în care au fost implicaţi aproximativ 400 de persoane în „grupuri organizate”, care riscă „până la șase ani de închisoare în temeiul codului penal al Spaniei”.

Circa 525.000 de persoane au demonstrat vineri, la Barcelona, conform anunţului făcut de poliţia municipală.

Regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei se confruntă în ultimele zile cu demonstraţii presărate cu violenţe, revoltă generată de condamnarea a nouă lideri separatişti catalani la pedepse importante cu închisoarea (de la 9 la 13 ani) de către justiţia spaniolă, pentru rolul jucat în tentativa de secesiune din 2017. Printre liderii separatişti condamnaţi se află mai mulţi membri ai fostului executiv regional, destituiţi după un referendum ilegal.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Proteste Catalonia inchisoare