x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania, țara cu cele mai multe infecții înregistrate în ultimele 24 de ore

Spania, țara cu cele mai multe infecții înregistrate în ultimele 24 de ore

16 Mar 2020   •   17:42
Spania, țara cu cele mai multe infecții înregistrate în ultimele 24 de ore

Infecțiile identificate cu coronavirus în Spania continuă să crească cu 25% pe zi, iar luni, numărul persoanelor infectate a ajuns la 9.191, cu 1.438 mai mult decât duminică, conform ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății, transmite Antena 3.

Spania a devenit, luni, țara cu cel mai mare număr de infectați înregistrați în ultimele 24 de ore pe planetă, înaintea Iranului. Autoritățile insistă asupra importanței respectării restricțiilor impuse de Guvern în întreaga țară și a anunțat că rezultatele acestor măsuri ar putea începe să fie văzute în cifre în cel puțin trei sau patru zile.

Numărul decedaților a ajuns la 309. Rata mortalității în Spania este de 3,4%, puțin mai mare decât media înregistrată în China, originea focarului.

Autoritățile din Spania au transmis că următoarele 40 de zile nu vor fi ușoare și au îndemnat populația la calm. Fernando Simón, directorul Centrului de coordonare a alertelor și situațiilor de urgență din Ministerul Sănătății din Spania, spune că totalul pacienților infectați nu-l vom avea niciodată deoarece vor exista pacienți cu simptome foarte ușoare pe care nici nu le vor băga în seamă”, notează 20min.es. Aceștia se vor vindeca de la sine.

×
Subiecte în articol: Spania coronavirus