x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă decretată în Puerto Rico înaintea sosirii furtunii tropicale Dorian

Stare de urgenţă decretată în Puerto Rico înaintea sosirii furtunii tropicale Dorian

28 Aug 2019   •   09:53
Stare de urgenţă decretată în Puerto Rico înaintea sosirii furtunii tropicale Dorian

Guvernul Statelor Unite a decretat marţi stare de urgenţă pentru Puerto Rico, aprobând un program de ajutor în caz de dezastru pentru această insulă din Marea Caraibilor, care ar putea fi lovită în mod direct de furtuna tropicală Dorian, informează miercuri DPA.

Decizia a fost luată după ce Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite a activat marţi o monitorizare de uragan pentru Puerto Rico, ca urmare a creşterii în intensitate a furtunii Dorian.

Furtuna Dorian este aşteptată să lovească miercuri Puerto Rico, potrivit NOAA.

Declaraţia care decretează starea de urgenţă, emisă de preşedintele american Donald Trump, autorizează Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din cadrul Departamentul pentru Securitate Internă (FEMA) să ofere asistenţă şi să coordoneze intervenţia în caz de dezastru după trecerii furtunii.

Acest teritoriu al Statelor Unite, unde trăiesc circa 3,4 milioane de locuitori, este afectat frecvent de furtuni tropicale şi uragane. Regiunea se confruntă în continuare cu efectele distrugerilor cauzate de Uraganul Maria, care a provocat moartea a mii de persoane în septembrie 2017.

AGERPRES

×