x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă în Hawaii din cauza incendiilor de vegetaţie

Stare de urgenţă în Hawaii din cauza incendiilor de vegetaţie

13 Iul 2019   •   10:30
Stare de urgenţă în Hawaii din cauza incendiilor de vegetaţie

Guvernatorul din Hawaii a declarat vineri stare de urgenţă pe insula Maui unde pompierii se luptă cu incendii de vegetaţie care au determinat evacuarea a mii de persoane şi au învăluit plajele într-un nor de fum, relatează Reuters.

Deşi majoritatea persoanelor evacuate joi au revenit la casele lor, incendiul principal s-a triplat în dimensiune şi s-a răspândit pe circa 3.642 de hectare.

"Declar Valley Isle o zonă calamitată pentru a permite implementarea funcţiilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă, conform legii", a transmis într-un comunicat guvernatorul David Ige.

Incendiul din insula Maui - numită şi Valley Isle - era controlat în proporţie de 60%, vineri seară, însă autorităţile au avertizat că adăposturile, închise temporar, s-ar putea redeschide în cazul în care se emite un nou ordin de evacuare.

Pompierii au reuşit să controleze în proporţie de circa 35% un alt incendiu de vegetaţie, răspândit pe circa 81 de hectare, care a izbucnit în apropiere de Kahului.

Mii de locuitori şi turişti de pe Insula Maui din Hawaii au primit joi ordin de evacuare din două zone de coastă. Aeroportul Kahului a fost închis pentru scurt timp, iar zborurile au fost deviate din cauza fumului care a condus şi la închiderea a două autostrăzi.

Nu au fost raportate cazuri de persoane rănite sau clădiri avariate.

Cauza incendiilor este în curs de investigare.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, guvernatorul din Hawaii i-a mulţumit vedetei americane de televiziune Oprah Winfrey, care deţine o proprietate în Maui, după ce aceasta a deschis joi un drum privat pentru a permite accesul pompierilor în zonele afectate de incendiu.AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendii vegetatie Hawaii