x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite încep vaccinarearea anti-COVID de luni

Statele Unite încep vaccinarearea anti-COVID de luni

13 Dec 2020   •   12:00
Statele Unite încep vaccinarearea anti-COVID de luni

Publicul american va începe să primească vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech de luni, după ce acesta fost autorizat de urgență pentru utilizare, au anunțat oficialii americani, citați de BBC.

Primele trei milioane de doze de vaccin vor fi expediate „în toate statele” în acest weekend, a declarat generalul Gustave Perna, care supraveghează distribuția.

Vaccinul oferă protecție de până la 95% împotriva Covid-19 și a fost considerat sigur de către Food and Drug Administration (FDA).

Sâmbătă, SUA au înregistrat 3.309 decese legate de Covid, cea mai mare valoare într-o singură zi, oriunde în lume.

Decesele provocate de coronavirus au crescut brusc din noiembrie în SUA. Autorizând utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer / BioNTech vineri, FDA - care a fost supusă unei presiuni intense din partea administrației Trump pentru a face acest lucru - a declarat că mișcarea este o „etapă semnificativă” în evoluția pandemiei.

În Marea Britanie a început deja un program de vaccinare în masă cu același vaccin.

În timpul unei conferințe de presă, generalul Perna a declarat că dozele de vaccin vor fi ambalate în containere de transport „în următoarele 24 de ore”.

„145 de site-uri din toate statele vor primi vaccinul luni, alte 425 de site-uri marți și ultimele 66 de site-uri miercuri”, a spus el, adăugând că livrările vor fi finalizate săptămâna viitoare și vor acoperi aproximativ trei milioane de oameni.

Genul Perna a declarat reporterilor că este „100% încrezător” că dozele „necesare pentru a-l învinge pe inamicul Covid” vor fi transportate în siguranță.

Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea de reglementare în Marea Britanie, Canada, Bahrain și Arabia Saudită. La fel ca aceste țări, autoritățile din domeniul sănătății din SUA sunt așteptate să acorde prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății pentru primele doze.

Este posibil ca mai mulți americani din afara grupurilor prioritare să poată primi vaccinul în ianuarie, iar în aprilie tratamentul ar putea deveni general valabil.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua vaccin anti-covid pfizer