x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite sancţionează presupuşi membri ai unei reţele ruse specializată în ingerinţe electorale

Statele Unite sancţionează presupuşi membri ai unei reţele ruse specializată în ingerinţe electorale

11 Ian 2021   •   22:05
Statele Unite sancţionează presupuşi membri ai unei reţele ruse specializată în ingerinţe electorale
Sursa foto: Hepta

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat, luni, sancţiuni care au rolul destructurării unei presupuse reţele ruse de influenţă asociată cu Andrii Derkach, un politician ucrainean care are legături cu Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, informează publicaţia The Hill.

Andrii Derkach a fost identificat de agenţiile de informaţii din SUA, în august 2020, ca fiind implicat într-o operaţiune susţinută de Rusia care avea misiunea de discreditare a preşedintelui-ales, Joseph Biden, şi a Partidului Democrat în campania electorală. Andrii Derkach a fost sancţionat de Departamentul Trezoreriei în septembrie. Rudolph Giuliani s-a întâlnit cu Andrii Derkach în decembrie 2019 pentru a discuta despre investigarea familiei lui Joseph Biden.

Sancţiunile anunţate luni vizează şapte indivizi şi patru entităţi care au legături cu anturajul lui Andrii Derkach. Sancţiunile au fost decise din cauza difuzării în mod repetat a unor "informaţii inventate despre oficiali guvernamentali americani implicaţi în acte de corupţie în Ucraina. Andrii Derkach, membru al Parlamentului ucrainean, a fost agent rus activ mai mult de un deceniu, menţinând legături strânse cu serviciile secrete ruse", a declarat secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Andrii Derkach, un politician ucrainean care a studiat la un institut din Moscova asociat serviciilor secrete, a difuzat în mai 2020 o serie de înregistrări editate ale conversaţiilor telefonice dintre Joe Biden şi fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko. Andrii Derkach a pretins că înregistrările reprezintă dovezi privind acte de corupţie comise de Joe Biden în perioada în care era vicepreşedinte al SUA.

Cei şapte indivizi sancţionaţi sunt acuzaţi de implicare în difuzarea înregistrărilor şi în campania de propagandă. Este vorba de politicianul Oleksandr Onyshchenko, dat în urmărire de Ucraina şi aflat în exil în Europa, de parlamentarul ucrainean Oleksandr Dubinsky, de fostul procuror ucrainean Konstantin Kulyk, de Andriy Telizhenko, un fost diplomat ucrainean, precum şi de Petro Zhuravel, Dmytro Kovalchuk şi Anton Simonenko, acuzaţi că i-au acordat susţinere logistică lui Andrii Derkach.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua