x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite speră că regimul nord-coreean va accepta oferta pentru dialog

Statele Unite speră că regimul nord-coreean va accepta oferta pentru dialog

21 Iun 2021   •   22:30
Statele Unite speră că regimul nord-coreean va accepta oferta pentru dialog
Sursa foto: Hepta

Administraţia Joseph Biden speră să primească un răspuns favorabil din partea Coreei de Nord la oferta de lansare a negocierilor pe tema programului nuclear, informează agenţia Associated Press.

 

Sung Kim, emisarul special al Washingtonului pentru Coreea de Nord, s-a deplasat la Seul, pentru discuţii cu oficiali sud-coreeni şi japonezi despre abordarea diplomatică faţă de regimul de la Phenian.

"Continuăm să sperăm că Republica Populară Democrată Coreea (numele oficial al Coreei de Nord - n.red.) va răspunde pozitiv la demersurile noastre şi la propunerea de a organiza o reuniune oriunde, fără condiţii prealabile", a declarat Sung Kim, după întâlnirea cu emisarii sud-coreean şi japonez, Noh Kyu-duk şi Takehiro Funakoshi.

Totuşi, Sung Kim a atras atenţia că Administraţia Joseph Biden va continua să exercite presiuni asupra Coreei de Nord prin sancţiuni, din cauza programului nuclear al Phenianului.

Coreea de Nord trebuie să se pregătească "atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare" cu Statele Unite, a afirmat în urmă cu câteva zile liderul regimului autoritarist de la Phenian, Kim Jong-Un. "Kim Jong-Un a evidenţiat necesitatea de a fi făcute pregătiri atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în principal că naţiunea nord-coreeană trebuie să fie pregătită deplin pentru confruntare", a anunţat agenţia oficială de presă de la Phenian, KCNA, referindu-se la discursul liderului Coreei de Nord privind strategia faţă de Washington.

"Preşedintele nord-coreean a pledat pentru acţiuni rapide de contracarare a situaţiilor neprevăzute şi a cerut concentrarea eforturilor pe stabilitatea Peninsulei Coreea", conform KCNA. Coreea de Nord denunţă "politicile ostile" ale Administraţiei de la Washington.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, subliniind însă că o astfel de reuniune poate avea loc doar după angajamente ferme din partea regimului de la Phenian.

În mai, Joseph Biden a criticat iniţiativa predecesorului său, Donald Trump, de a se întâlni de două ori cu liderul autoritarist de la Phenian. "Eu nu i-aş oferi o recunoaştere internaţională", a subliniat Joseph Biden. Statele Unite cer Coreei de Nord să renunţe la armele nucleare.

Mediafax

×