x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Staţiile de metrou din Beijing au fost dotate cu monitoare termice pentru a verifica temperatura călătorilor

Staţiile de metrou din Beijing au fost dotate cu monitoare termice pentru a verifica temperatura călătorilor

05 Feb 2020   •   20:50
Staţiile de metrou din Beijing au fost dotate cu monitoare termice pentru a verifica temperatura călătorilor
Sursa foto: pixabay.com

În 35 de staţii de metrou din Beijing au fost instalate 179 de monitoare termice pentru a verifica temperatura tuturor pasagerilor la intrare, o acţiune destinată pentru prevenirea şi controlul noului focar de coronavirus, a informat miercuri „Beijing Youth Daily”, relatează Xinhua.

În comparaţie cu aparatele de mână, monitoarele termice de la porţile de securitate pot măsura automat temperatura pasagerilor, scurtând cozile la intrarea în staţiile de metrou.

Începând de luni, monitoare de verificare rapidă a temperaturii au fost instalate în 35 de staţii de metrou în general aglomerate, a precizat ziarul.

Totodată, operatorul reţelei de metrou din Beijing a anunţat marţi că pasagerii care nu poartă măşti de protecţie nu vor avea acces în subteran.

Membri ai personalului din staţiile de metrou vor încerca să-i convingă pe pasageri să poarte măşti de protecţie, însă aceia care refuză să le poarte nu vor putea călători cu metroul, a precizat operatorul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus beijing