x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul

Studiu: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul

31 Mar 2021   •   13:30
Studiu: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul

Directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky, a afirmat că noi date sugerează că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată, notează Insider.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

La studiul la care face referie Rochelle Walensky au participat 4.000 de angajați sanitari din linia întâi, unii vaccinați, iar alții nevaccinați, care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui ani.

Astfel, au fost depistate doar trei cazuri de infectare în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze, în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost vaccinați au fost infectați cu COVID-19.

Cu alte cuvinte, vaccinarea cu cele două doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech și Moderna au eliminat complet infecțiile detectabile. Vaccinul AstraZeneca nu a fost încă aprobat în SUA.

În urma studiului, CDC a concluzionat că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu 90% contagierile cu COVID-19.

Pentru a ajunge la o concluzie clară este nevoie de mai multe date, motiv pentru care, în prezent, cercetătorii americani recrutează mii de studenți pentru a afla mai multe desprele șansele de răspândire a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

 

×
Subiecte în articol: studiu vaccin anti-covid