x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA amenință că îi va sancționa pe deputații „corupți” de Nicolas Maduro

SUA amenință că îi va sancționa pe deputații „corupți” de Nicolas Maduro

09 Ian 2020   •   08:20
SUA amenință că îi va sancționa pe deputații „corupți” de Nicolas Maduro

Statele Unite intenţionează să sancţioneze parlamentarii venezueleni pe care îi acuză că au acceptat sume de bani pentru a vota împotriva opozantului Juan Guaido la preşedinţia Adunării Naţionale, a declarat miercuri un responsabil american, citat de AFP.

Juan Guaido, recunoscut de un an ca preşedinte interimar al Venezuelei de Statele Unite şi alte peste 50 de ţări, a fost reales duminică în fruntea parlamentului de o sută de deputaţi ai opoziţiei. Puterea a reuşit însă să divizeze tabăra sa: un alt ales al opoziţiei, Luis Parra, a revendicat şi el preşedinţia Adunării în urma unui vot prin ridicare de mână cu sprijinul deputaţilor fideli lui Nicolas Maduro.

"Sunt indivizi care au fost corupţi şi care s-au făcut observaţi pentru prima dată în ultimele zile", le-a explicat jurnaliştilor la Washington acest înalt responsabil american.

El a subliniat că vorbeşte despre "persoane care primesc bani din partea persoanelor care fac deja obiectul sancţiunilor Statelor Unite".

"Nu sancţionăm oamenii în funcţie de votul lor", a ţinut el să adauge, promiţând în acelaşi timp să fie pedepsiţi cei care "contribuie la comportamentul antidemocratic al regimului, îl încurajează sau profită de pe urma acestuia".

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a impus deja sancţiuni drastice Venezuelei şi liderilor săi pentru a încerca să îl alunge de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, până în prezent fără vreun rezultat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua nicolas maduro sanctiuni