x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA în impas. Migrația ilegală la vârful ultimelor două decenii

SUA în impas. Migrația ilegală la vârful ultimelor două decenii

17 Mar 2021   •   10:31
SUA în impas. Migrația ilegală la vârful ultimelor două decenii

Statele Unite au mari probleme la frontiera cu Mexicul, fiind înregistrat cel mai mare număr de migranți din ultimele două decenii, a avertizat secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas. Noua administație americană încearcă să gestioneze afluxul de copii neînsoţiţi care vor să treacă graniţa, scrie Reuters.

Probleme mai mari au apărut din aprilie 2020 din cauza sărăciei, corupției și violențelor din Mexic, Guatemala, Honduras și El Salvador. Adulților singuri și a familiilor nu li se permite intrarea în SUA.
În februarie 2021, au fost arestați sau expulzați 100.441 de migranţi la frontiera cu Mexicul, cel mai mare număr înregistrat după criza d in 2019. Adulţii singuri alcătuiesc majoritatea persoanelor expulzate.

Copiii neînsoţiţi, unii au doar 6 ani, nu sunt returnaţi. Autoritățile americane vor să înfiinţeze un centru comun de procesare pentru a-i transfera în custodia Departamentului de Sănătate (HHS) şi încearcă să găsească adăposturi suplimentare. Legislația SUA prevede ca minorii să fie transferaţi în 72 de ore din centrele poliţiei de frontieră către adăposturi administrate de HHS.

Deocamdată guvernul federal înființează în Texas şi Arizona adăposturi suplimentare pentru copii neînsoţiţi şi familii şi cooperează cu Mexicul pentru creşterea capacităţii acestei ţări de primire a familiilor expulzate din SUA.

×
Subiecte în articol: sua migranti