x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA se iau de „antisemitul” Erdogan și apără Israelul

SUA se iau de „antisemitul” Erdogan și apără Israelul

19 Mai 2021   •   10:00
SUA se iau de „antisemitul” Erdogan și apără Israelul

Administrația de la Washington a denunţat afirmaţiile preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, considerate „antisemite” şi a lansat un apel la evitarea „remarcilor incendiare care ar putea incita la şi mai mult la violenţă” în Orientul Mijlociu.

„Statele Unite condamnă ferm recentele afirmaţii antisemite a preşedintelui Ergodan la adresa poporului evreu”, a scris purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat, notează AFP.

Preşedintele turc, care s-a erijat ca apărător al cauzei palestiniene, a criticat Israelul pentru loviturile sale din Fâşia Gaza, denunţând într-o tiradă violentă „criminalii” care „ucid copii în vârstă de cinci sau şase ani”. „Ei sug sânge pentru a-şi potoli setea”, a acuzat şeful statului turc.

De la declanşarea actualului conflict din teritoriile palestiniene, 200 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza, dintre care cel puţin 59 de copii, şi peste 1.300 de persoane au fost rănite.

Recep Tayyip Erdogan nu l-a cruţat luni nici pe omologul său american, Joe Biden, pe care l-a acuzat că are „mâinile pătate cu sânge”, din cauza sprijinului acordat Israelului.

În faţa confruntărilor violente dintre Hamas şi Israel, Joe Biden a menţinut susţinerea tradiţională a Statelor Unite pentru dreptul statului evreu de „a se apăra”.

 

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan