x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA şi China au semnat „Faza 1” a acordului comercial

SUA şi China au semnat „Faza 1” a acordului comercial

16 Ian 2020   •   20:10
SUA şi China au semnat „Faza 1” a acordului comercial

Preşedintele american, Donald Trump, şi vicepremierul chinez, Liu He, au semnat miercuri aşa-numita „Fază 1” a acordului comercial, menită să reducă tensiunile dintre cele două cele mai mari economii din lume, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Casa Albă, relatează agenţia macedoneană de ştiri MIA.

„Menţinerea acestor două naţiuni gigantice şi puternice în armonie este atât de importantă pentru lume. Lumea ne urmăreşte astăzi”, a spus Trump, înainte ca cei doi oficiali de rang înalt să semneze acordul, în cadrul unei ceremonii care a durat 75 de minute.

Acordul ar urma să intre în vigoare luna viitoare.

China s-a angajat să achiziţioneze bunuri americane în valoare de circa 200 de miliarde de dolari într-o perioadă de doi ani, inclusiv produse agricole în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Acordul semnat conţine şi un mecanism de monitorizare a aplicării. Trump a afirmat că, dacă va fi semnată şi „Faza a 2-a” a acordului, taxele vamale impuse Chinei vor fi diminuate.

„Astăzi, facem un pas foarte important care nu a mai fost făcut până acum împreună cu China spre un viitor comerţ corect şi reciproc, semnând Faza 1 a acordului comercial istoric. Împreună, îndreptăm greşelile trecutului”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

„Este bine pentru China, SUA şi lumea întreagă”, a spus la rândul său vicepremierul chinez Liu He.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Acord SUA China