x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA şi UE au ajuns la un acord temporar în dosarul tarifelor vamale la oţel şi aluminiu

SUA şi UE au ajuns la un acord temporar în dosarul tarifelor vamale la oţel şi aluminiu

15 Mai 2021   •   20:00
SUA şi UE au ajuns la un acord temporar în dosarul tarifelor vamale la oţel şi aluminiu
Sursa foto: Hepta

Administraţia Biden urmează să anunţe, posibil chiar de luni, că a ajuns la un acord provizoriu cu Uniunea Europeană cu privire la tarifele vamale suplimentare impuse la importurile de oţel şi aluminiu, ceea ce va permite unor produse americane, precum bourbon, să evite plata unor tarife vamale majorate în UE, informează Bloomberg, citând surse din apropierea acestui dosar.

În centrul acestei dispute comerciale, care a început în 2018 în mandatul preşedintelui Donald Trump, este decizia Washingtonului de a introduce tarife vamale suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu din Europa, Asia şi alte părţi ale lumii pe motiv că aceste importuri pun în pericol securitatea naţională a SUA.

În replică, Uniunea Europeană a introdus la rândul său tarifele vamale similare pentru o serie de produse americane, iar, începând cu data de 1 iunie 2021, urmează să dubleze, până la 50%, respectivele tarife vamale.

Sursele susţin că, deşi negociatorii din ambele părţi lucrează la o eventuală eliminare a tarifelor, deocamdată nu s-a ajuns încă la acel punct.

Contactată de Bloomberg, administraţia de la Casa Albă a informat că preşedintele Joe Biden va participa luna viitoare la un summit SUA-UE organizat la Bruxelles, iar cu această ocazie preşedintele american va discuta cu omologii săi europeni aspecte ce ţin de cooperarea comercială.

AGERPRES
 

×