x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Un chinez inculpat pentru spionaj industrial

SUA: Un chinez inculpat pentru spionaj industrial

22 Noi 2019   •   19:10
SUA: Un chinez inculpat pentru spionaj industrial

Un cetăţean chinez, fost angajat al Monsanto, a fost inculpat pentru spionaj industrial şi furt de secrete comerciale, a anunţat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, informează vineri France Presse.

Haitao Xiang, în vârstă de 42 de ani, a fost salariat al marii companii de seminţe americane şi al filialei sale „The Climate Corporation”, din 2008 până în 2017, potrivit unui comunicat al ministerului american al Justiţiei.

El a fost arestat în iunie 2017, într-un aeroport cu un bilet unic pentru China şi copii ale software-ului cu care lucra.

„Această inculpare este încă un exemplu de utilizare de către guvernul chinez a unor programe de încurajare a angajaţilor să fure proprietatea intelectuală a angajatorilor lor americani”, a denunţat John Demers, ministrul adjunct al Justiţiei pentru probleme de securitate naţională.

„Tehnologia revoluţionară din centrul acestui caz reprezintă cel mai bine ingeniozitatea americană şi motivul pentru care guvernul chinez este atât de disperat să o fure”, a notat la rândul său John Brown, director adjunct al FBI pentru contraspionaj.

Xiang se confruntă cu până la 15 ani de închisoare şi o amendă de 5 milioane de dolari pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare de spionaj împotriva sa şi până la 10 ani şi 250.000 de dolari pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare de furt de secrete comerciale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: spionaj chinez