x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vrea să evacueze americanii aflați la bordul navei Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia

SUA vrea să evacueze americanii aflați la bordul navei Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia

15 Feb 2020   •   13:06
SUA vrea să evacueze americanii aflați la bordul navei Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia
Sursa foto: observator.tv

Statele Unite intenţionează să evacueze americanii care se găsesc la bordul pachebotului Diamond Princess, în carantină încă de la începutul lunii februarie în Japonia din cauza prezenţei unor cazuri de coronavirus la bord, a anunţat ambasada SUA în această țară.

Washington a indicat într-o scrisoare adresată cetăţenilor americani prezenţi pe nava de croazieră că intenţionează să trimită duminică un avion, adăugând că aceste persoane vor trebui să respecte apoi o carantină suplimentară de 14 zile, la sosirea în Statele Unite.

Data de plecare a acestui avion în Statele Unite nu a fost specificată, însă scrisoarea, publicată pe site-ul ambasadei Statelor Unite în Japonia, precizează că va ateriza la baza aeriană din Travis, în California.

''Pasagerii vor fi examinaţi pentru detectarea unor eventuale simptome şi lucrăm împreună cu partenerii noştri japonezi pentru a ne asigura că orice pasager care prezintă simptome va primi îngrijirile necesare în Japonia, în cazul în care nu poate lua avionul'', se arată în mesaj.

''Dacă alegeţi să nu urcaţi la bordul acestui avion nu veţi putea reveni în Statele Unite o perioadă de timp'', se precizează în text.

Peste 3.700 de persoane se aflau iniţial pe navă, la momentul în care aceasta a ajuns în largul Yokohama, în apropiere de Tokyo, însă peste 200 de pasageri au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi au fost internaţi. Alţi călători, care sufereau de alte afecţiuni medicale, au fost de asemenea debarcaţi.

Cei care se află încă la bord trebuie să continue carantina prevăzută până la data de 19 februarie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus sua diamond princess carantina