x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia: Doar 13 bolnavi de COVID-19, la terapie intensivă!

Suedia: Doar 13 bolnavi de COVID-19, la terapie intensivă!

10 Sep 2020   •   22:37
Suedia: Doar 13 bolnavi de COVID-19, la terapie intensivă!

Doar 13 pacienţi se mai află în paturile de la Terapie Intensivă în Suedia! În medie, un singur bolnav de COVID-19 din Suedia a murit zilnic în ultima perioadă. Actuala situație pare să dea dreptate autorităților suedeze, care au apelat la o strategie blamată de mulţi, scrie „Daily Mail”.

„Imunizarea de turmă”, adică decizia de a nu aplica restricţii şi de a nu bloca ţara, i-a plasat pe suedezi în centrul controverselor încă din primăvară, atunci când celelalte statele se grăbeau să-şi închidă graniţele.

Oficialii de la Stockholm au susţinut la începutul răspândirii epidemiei de COVID-19 că noul coronavirus va prezenta o provocare pe termen lung şi că ar fi bine pentru oameni să îşi continue activitatea zilnică şi să-şi dezvolte imunitatea. Suedezii au fost îndemnaţi să lucreze de acasă în măsura în care acest lucru era posibil, însă şcolile, barurile şi restaurantele au rămas în mare parte deschise. Concomitent, purtarea măştilor în magazine sau în mijloacele de transport public nu a devenit obligatorie.

 

×
Subiecte în articol: covid suedia