x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supremația albilor încurajează infectarea poliției și evreilor cu COVID-19

Supremația albilor încurajează infectarea poliției și evreilor cu COVID-19

de Şerban Mihăilă    |    24 Mar 2020   •   10:04
Supremația albilor încurajează infectarea poliției și evreilor cu COVID-19

Într-un moment în care întreaga planetă s-a mobilizat pentru a opri răspândirea rapidă a virusului ucigaș, grupările extremiste rasiste, inclusiv neonaziștii și alți adepți ai supremației albilor, le cer membrilor și susținătorilor infectați deja cu noul coronavirus să-i contamineze pe polițiști și pe evrei. În același timp, liderii extremiștilor dau vina pe evrei pentru crearea COVID-19 și pentru măsurile restrictive de răspuns adoptate de administrația Trump.

 

Propovăduitorii supremației albilor își încurajează adepții îmbolnăviți de coronavirus să răspândească virusul în rândurile cât mai multor polițiști și evrei, contaminându-i cu noua armă mortală invizibilă, au dezvăluit oficialități ale Biroului Federal de Investigații al SUA (FBI), citate de „ABC News”. Într-un raport obținut de rețeaua americană de televiziune, biroul FBI din New York avertizează că „membri ai grupărilor extremiste se îndeamnă unii pe alții să răspândească virusul, în cazul în care ei sunt deja infectați, prin intermediul lichidelor corporale și al interacțiunilor personale”. Alerta internă a FBI a informat agențiile locale de poliție că extremiștii vor ca adepții lor să utilizeze sticle de spray pentru a-și pulveriza lichidele corporale spre polițiștii din stradă. „Persoanele antiguvernamentale din America adoră să îi ia în vizor pe reprezentanții instituțiilor de aplicare a legii, atacând astfel simbolurile autorității americane”, susține Don Mihalek, vicepreședinte executiv al Asociației Reprezentanților Autorităților de Aplicare a Legii. „Este dezolant că aceasta este preocuparea lor principală, într-un moment de criză prin care trece națiunea”, a adăugat el.

 

Evreii, scoși vinovați

Concomitent, grupările rasiste își îndeamnă susținătorii să împrăștie boala printre evrei, infiltrându-se în zonele unde aceștia se strâng, „inclusiv în piețe, birouri politice, sedii de companii și în locurile de rugăciune”. Organizațiile care monitorizează activitatea adepților supremației albilor pe Internet au remarcat în ultimele săptămâni un schimb intens de mesaje între extemiști, care îi învinovățesc pe liderii evreilor atât pentru crearea noului coronavirus, cât și pentru răspunsul global la această criză, inclusiv a închiderii tuturor activităților, cu excepția funcțiilor esențiale ale guvernului, în zone precum New York, New Jersey și California. „De la acreditarea ideii potrivit căreia evreii au creat noul coronavirus pentru a vinde vaccinul, la a-i încuraja pe susținătorii infectați să încerce să răspândească boala în rândurile comunității evreiești și al reprezentanților autorităților de aplicare a legii, observăm cum adepții supremației albilor, neonaziștii și alți extremiști folosesc criza pentru a-și propaga teoriile conspirației și dezinformarea și a incita la violență”, a conchis Michael Masters, directorul Rețelei Comunităților Sigure, grupare care coordonează securitatea organizațiilor evreiești și a sinagogilor din SUA, citat de „ABC News”.

 

Pe măsură ce situația economică devine fragilă, iar societatea e divizată, crește apetența adepților urii pentru acțiuni ucigașe”.

Michael Masters

×