x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taiwanul cumpără arme din SUA

Taiwanul cumpără arme din SUA

06 Iun 2019   •   13:26
Taiwanul cumpără arme din SUA

Taiwanul a confirmat joi că a făcut cereri de cumpărare de arme din Statele Unite, inclusiv tancuri şi muniţie, în urma apariţiei informaţiilor că Washingtonul ar putea da în curând undă verde unor vânzări de 2 miliarde de dolari, relatează DPA. 

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat că au fost trimise cereri Statelor Unite pentru cumpărarea a patru loturi de arme şi că se aşteaptă un răspuns. Procesul se desfăşoară fără probleme şi se încadrează în program, a precizat ministerul într-un comunicat. 

Vânzările de arme americane către insula autoguvernată se încadrează în Actul privind Relaţiile cu Taiwanul vechi de 40 de ani şi se bazează pe o evaluare a nevoilor de apărare ale insulei. Cu toate acestea, astfel de acţiuni au iritat Beijingul, care consideră democraţia autoguvernată ca parte a teritoriului Chinei, aminteşte agenţia germană de presă. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Taipei, Andrew Lee, a declarat că Statele Unite în prezent examinează cererile, a relatat agenţia de stat Central News Agency (CNA). 

Ministerul Apărării a refuzat să ofere informaţii despre datele exacte când au fost făcute cererile de cumpărare. Cu toate acestea, el a declarat că patru cereri au fost făcute pentru tancuri 108 M1A2 Abrams, 1.240 de rachete antitanc BGM-71 TOW, 409 rachete sol-aer FGM-148 Javelin şi 250 rachete antiaeriene FIM-92 Stinger. 

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat joi că Taiwanul va continua să-şi consolideze capacităţile de autoapărare şi că rămâne angajat faţă de stabilitatea regională şi pace. 

"În ultimii ani, comunitatea internaţională a crescut sprijinul pentru Taiwan", a spus Tsai în faţa reporterilor la Taipei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taiwan sua arme