x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doliu in cinematografia mondiala! Talentatul regizor polonez Marcin Wrona, găsit mort într-o cameră de hotel

Doliu in cinematografia mondiala! Talentatul regizor polonez Marcin Wrona, găsit mort într-o cameră de hotel

21 Sep 2015   •   12:34
Doliu in cinematografia mondiala! Talentatul regizor polonez Marcin Wrona, găsit mort într-o cameră de hotel

Marcin Wrona, regizorul filmului „Demon”, a fost găsit mort, la vârsta de 42 de ani, într-o cameră de hotel în Polonia vineri seară.

Premiera mondiala a peliculei a avut loc săptămâna trecută la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, Wrona pregătind premiera poloneză la Festivalul de Film Gdynia. În cinematografe filmul va fi difuzat începând cu luna octombrie, scrie www.variety.com.

Potrivit familiei și publicistului său Jim Dobson, poliția din Polonia investighează condițiile în care a decedat regizorul.

Organizatorii Festivalului Internațional de Film de la Toronto și-au exprimat regretul, prezentând condoleanțe soției și apropiaților: „Suntem profund șocați și întristați de vestea fulgerătoare a morții lui Marcin Wrona. Filmul lui ‘Demon’ a evidențiat apariția unei noi voci puternici în industria cinematografică. Gândurile noastre se îndreaptă către prieteni și familiei, în special către soția și partenerul său de producție, Olga Szymanska.”

„Demon” va fi proiectat încă o dată în cadrul TIFF (Festivalul de Film Internațional de la Toronto) în semn de omagiu adus cineastului.

Înainte de „Demon”, Wrona a mai regizat alte două filme: „Moja Krew” („My Flesh My Blood”) în 2009 și „Chrzest” („The Christening”) în 2010. Acesta era considerat unul din starurile în ascensiune ale industriei de film poloneze.

Mai mult decât atât, Marcin Wrona a fost lector în cadrul Departamentului de Radio și Televiziune la Universitatea Silesia în Katowice.

×
Subiecte în articol: Marcin Wrona deces