x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temeri pe bursele americane cu privire la răspândirea tulpinii Delta

Temeri pe bursele americane cu privire la răspândirea tulpinii Delta

20 Iul 2021   •   15:42
Temeri pe bursele americane cu privire la răspândirea tulpinii Delta
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Bursele americane au scăzut considerabil pe măsură ce investitorii se tem de impactul răspândirii tulpinii Delta de COVID-19 asupra recuperării economice, potrivit Reuters.

Sell off-ul de luni vine în condiţiile în care tulpina descoperită iniţial în India continuă să se răspândească de-a lungul Statelor Unite şi Europei. Cazurile de Covid-19 cresc în prezent în toate cele 50 de state americane, iar unele oraşe iau din nou în calcul reimpunerea obligativităţii măştii faciale.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis şedinţa de tranzacţionare cu o scădere de 725 de puncte, sau minus 2,1%, după ce pierduse la un moment dat 946 de puncte. Între timp, S&P 500 a pierdut 1,6%, iar Nasdaq Composite – concentrat pe sectorul tech – a suferit un declin de 1,1%.

Săptămâna trecută, Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor (CDC), a declarat că media pe şapte zile a infecţiilor cu SARS CoV-2 a crescut cu aproape 70% într-o săptămână la aproape 26.300 de cazuri pe zi.

Ştirile vin într-un moment în care cazurile continuă să crească inclusiv în naţiunile cu rate ridicate de vaccinare, inclusiv în Marea Britanie, alimentând ipotezele în legătură cu o nouă perioadă de lockdown.

Sell off-ul de luni aduce aminte de pierderile raportate în primele zile ale pandemiei, când liniile aeriene şi companiile turistice au scăzut puternic pe fondul viitoarelor restricţii de circulaţie.

American Airlines, operatorul de nave de croazieră Carnival şi United Airlines au scăzut cu peste 4%.

„Rezultatele se datorează în mare parte variantei Delta. Există temeri conform cărora economia nu se va redeschide atât de rapid precum ne-am gândit”, spune Paul Nolte, manager de portofoliu la Kingsview Asset Management din Chicago.

Totuşi, în ciuda declinurilor de ieri, pieţele bursiere rămân aproape de recordurile atinse săptămâna trecută.

Mediafax

×
Subiecte în articol: delta bursa new york