x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temutele bande de cartier din Chicago au căzut de acord să lichideze forțele de ordine. Pact pentru execuția polițiștilor americani

Temutele bande de cartier din Chicago au căzut de acord să lichideze forțele de ordine. Pact pentru execuția polițiștilor americani

de Şerban Mihăilă    |    02 Sep 2020   •   08:48
Temutele bande de cartier din Chicago au căzut de acord să lichideze forțele de ordine. Pact pentru execuția polițiștilor americani

FBI a avertizat autoritățile din Chicago că temutele bande locale de stradă au făcut un pact pentru a-i împușca „la fața locului” pe polițiștii care amenință cu arma, în public, orice cetățean al orașului. Avertismentul vine pe fondul înmulțirii jafurilor și al proliferării crimelor pe străzile marilor orașe americane, în urma revoltelor urbane provocate de uciderea afro-americanului George Floyd, care au dus la destructurarea sau discreditarea forțelor de ordine, la presiunea manifestanților antirasism.

 

Valul de crime cu tentă rasială din Portland și Kenosha, precum și numeroasele atacuri declanșate de protestatari asupra polițiștilor din întreaga țară au aprins setea de acțiune a sângeroaselor bande din Chicago, dornice să iasă în evidență cu orice preț. Temutele găști de stradă „au făcut un pact pentru a-i împușca pe loc pe toți polițiștii care scot arma în public să-i amenințe pe locuitorii orașului”, a relatat canalul american de televiziune „ABC7”.

„Membrii acestor bande caută activ și filmează polițiști care își exercită atribuțiile oficiale. Scopul este descoperirea și filmarea scenelor în care un polițist scoate arma și o îndreaptă asupra unui cetățean, precum și împușcarea ulterioară a respectivului polițist, «la fața locului», pentru a capta atenția mass-media naționale”, a adăugat sursa citată. „Alertele bazate pe informații obținute de poliție, indiferent cât de vagi ar fi acestea, sunt în mod frecvent distribuite agențiilor pentru aplicarea legii, mai ales în cazul în care conțin amenințări la viața organelor de ordine. Avertismentul formulat de FBI provine dintr-o informație furnizată de un contact, a cărui veridicitate nu poate fi determinată”, mai precizează „ABC7”, citat de site-ul „Zero Hedge”.

Cu alte cuvinte, informația a fost oferită fie de un informator al poliției, fie de un martor al unui caz aflat în plină derulare sau, pur și simplu, provine dintr-o înregistrare, în urma ascultării telefoanelor sau a întâlnirilor unor suspecți monitorizați de serviciile speciale. Potrivit comisarului-șef al Departamentului de Poliție din Chicago, David Brown, citat de „Zero Hedge”, pe străzile orașului plutește „un sentiment general de încălcare a legii”, resimțit de forțele locale de ordine. „Pericolul la adresa polițiștilor este cât se poate de real și în continuă creștere”, a adăugat el. „Cred că numărul de 51 de polițiști asupra cărora s-a tras până acum anul acesta este de patru ori mai mare decât în oricare alt an din istoria orașului”, spune Brown. Și, din acest motiv, cred că oamenii încearcă să le facă rău polițiștilor”, a mai precizat el.

 

Weekend sângeros

Avertismentul FBI vine după un weekend în care 54 de persoane au fost împușcate în Chicago, iar zece dintre acestea au decedat. Între victimele violențelor se numără și doi polițiști, care, cel mai probabil, vor scăpa cu viață, mai relatează „ABC7”. În raportul său, FBI menționează, între semnatarele pactului, temutele bande „Latin Kings”, „Vice Lords”, „El Rukns” și „Black P Stones”.

 

Pericolul la adresa polițiștilor este cât se poate de real și în continuă creștere!

David Brown, comisar-șef al Departamentului de Poliție din Chicago

 

×