x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Testare masivă în Madrid pentru depistarea infecției cu COVID-19

Testare masivă în Madrid pentru depistarea infecției cu COVID-19

03 Ian 2021   •   15:30
Testare masivă în Madrid pentru depistarea infecției cu COVID-19

Pe lângă vaccinurile împotriva COVID-19, autoritățile spaniole vor să efectueze testări rapide care ajută ca economia să funcționeze.

Se vor face circa 3.000 de testări pe săptămână pentru angajați și clienți, iar autoritățile vor să atragă  şi companiile mari în această campanie. În plus, 500 de cabinete stomatologice din regiunea Madrid vor efectua teste antigen gratuite pentru identifcarea asimptomaticilor. Dentiștii vor efectua cursuri online gratuite pentru a-și putea testa pacienții.

„Mulţumită colaborării dintre public şi privat, cu firmele, cu şcolile, cu angajaţii, cu oamenii care muncesc şi merg la școală în fiecare dimineaţă, dacă ne unim putem să înfruntăm acest virus, ca să nu avem economia închisă, aşa cum vedem în alte regiuni şi în multe ţări”, a explicat Isabel Díaz Ayuso, preşedinta regiunii Madrid.

În uriașul depozit en-gros MercaMadrid autoritățile au instalat un cabinet medical permanent pentru efectuarea acestor teste. De aici sunt distribuite zilnic toate fructele și legumele din zonă. În complex operează circa 800 de firme. 

„Avem capacitatea de a efectua aici cel puţin 500 de teste pe zi. Aceste probe ne pot da informaţii despre persoanele pozitive şi putem să rupem astfel lanţul de transmitere a virusului”, a declarat José Luis Martínez-Almeida, primarul Madridului.

Au fost deja depistate 9 cazuri de COVID-19 din tulpina britanică.

Madridul ar vrea să testeze şi în farmacii, dar guvernul central nu permite încă acest lucru.

Mediafax

×
Subiecte în articol: madrid Spania vaccin COVID