x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tiara prinţesei Diana a strălucit din nou la recepţia diplomatică anuală de la Palatul Buckingham

Tiara prinţesei Diana a strălucit din nou la recepţia diplomatică anuală de la Palatul Buckingham

14 Dec 2016   •   18:59
Tiara prinţesei Diana a strălucit din nou la recepţia diplomatică anuală de la Palatul Buckingham

Ducesa de Cambridge a făcut senzaţie în cadrul unui eveniment regal recent purtând o tiară din colecţia reginei, care i-a aparţinut prinţesei Diana cât timp aceasta a locuit la Palatul Buckingham, informează Le Figaro. 

La recepţia diplomatică anuală organizată de Casa Regală britanică, ducesa de Cambridge a optat pentru o rochie roşie purtând semnătura creatoarei de modă Jenny Packham, însă un alt detaliu din ţinuta sa a atras privirile tuturor. Kate a purtat tiara ''Lover's Knot'', decorată cu diamante şi perle, bijuterie ce a reprezentat cadoul de nuntă oferit de Regină, în 1981, la căsătoria Dianei cu prinţul Charles. 

Tiara a fost realizată în 1914, la dorinţa reginei de la acea vreme, şi a fost încrustată cu perle şi diamante din vistieria Familiei Regale, notează News.com.au. 

Diana, supranumită "Prinţesa inimilor", apare purtând această bijuterie în multe dintre fotografiile realizate la evenimentele oficiale la care aceasta a participat în calitate de soţie a lui Charles. După divorţul de acesta, mama lui William şi a lui Harry a fost nevoită să restituie tiara, care a rămas la Palatul Buckingham. 

Recepţia diplomatică din acest an nu a fost prima ocazie oficială la care Kate, în vârstă de 34 de ani, şi-a accesorizat ţinuta cu faimoasa bijuterie. Cea care a reuşit să se impună şi să iasă din umbra regretatei ''Lady Di'' a purtat tiara şi la evenimentul similar, din urmă cu un an. 

În plus, Kate poartă zi de zi inelul de logodnă al prinţesei Diana, o bijuterie cu încărcătură emoţională deosebită pentru soţul ei, prinţul William, care a fost foarte apropiat de mama sa, decedată în 1997, la Paris. Inelul încrustat cu un safir mare şi diamante valorează peste 1 milion de lire, potrivit News.com.au. 

Alături de William şi Kate, duce şi ducesă de Cambridge, la recepţia din acest an de la Palatul Buckingham, la care au participat circa o mie de invitaţi, au fost prezenţi regina Elisabeta a II-a şi soţul său, prinţul Philip, dar şi Charles şi Camilla, duce şi ducesă de Cornwall, cei şase realizând împreună o fotografie istorică. Marele absent a fost prinţul Harry. 

Kate şi William au împreună doi copii, George şi Charlotte.AGERPRES

×