x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tinerii "online", mai singuri decât bătrânii

Tinerii "online", mai singuri decât bătrânii

de Sînziana Stancu    |    15 Aug 2011   •   15:03

Viata petrecuta mai mult online ii face pe tinerii de astazi sa aiba sentimente de singuratate, sa tanjeasca dupa o mangaiere "reala' si sa auda "pe viu' cuvinte direct din gura celor care le "vorbesc' dealtfel virtual, arata un studiu recent, citat de presa britanica. Unii dintre acesti tineri, care au capat deja dependenta de acest tip de comunicare, ajung sa se simta chiar mai singuri decat batranii care nu ai cu cine schimba o vorba.

Toate acestea se intampla in primul rand din cauza faptului ca acesti tineri care isi petrec timpul in fata computerului nu mai au timp sa se intalneasca cu prietenii lor si sa socializeze fata-n fata, prin viu grai.

Totusi, parerile, mai precis explicatiile, sunt diferite. Astfel, 60% dintre cei intervievati au afirmat ca le este mult mai greu sa-si faca prieteni in "viata reala', decat le este pe Facebook. O experta britanica in relatii interumane, Julie Peasgood, este de parere ca tehnologia, in loc sa dea la o parte barierele sociale, bne izoleaza tot mai mult si ii afecteaza negativ in special pe tineri. "Nu poti sa mangai un prieten pe Facebook. O atingere umana ne linisteste, ne da incredere, ne permite sa intram in legatura cu ceilalti.

Studiul comandat de revista Yours a fost realizat pe un esantion de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 80 de ani. Din studiu a rezultat ca peste o treime din cei intervievati isi petreceau mai mult timp socializand online, decat iesind in oras cu prietenii. 60% au afirmat ca principalul motiv pentru care nu pot sa-si faca prieteni atat de usor in "viata reala' cum isi fac in cea virtuala este faptul ca tehnologia online le faciliteaza aceste legaturi. In schimb, tot 60% dintre respondenti au recunoscut ca isi dorec macar un prieten cu care sa bea o cafea si sa stea de vorba. In fine, doua treimi dintre respondenti au recunoscut faptul ca se simt "insingurati', cu toate ca au multi prieteni virtuali, si ca ar avea nevoie de mai multi prieteni "pe viu' si care sa le faca viata "sa merite traita' cu adevarat.

×