x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toaletele, marea provocare a lui Elon Musk pentru viitoarele zboruri spaţiale

Toaletele, marea provocare a lui Elon Musk pentru viitoarele zboruri spaţiale

22 Sep 2021   •   09:20
Toaletele, marea provocare a lui Elon Musk pentru viitoarele zboruri spaţiale

Elon Musk a declarat că primul echipaj civil din istoria SpaceX a avut parte de „provocări" cu toaleta şi a promis un upgrade pentru următorul zbor.

Miliardarul a declarat pe Twitter că SpaceX plănuieşte să îmbunătăţească dotările pentru următorul său zbor spaţial-turistic, inclusiv toaleta.

Echipajul Inspiration4, alcătuit din patru astronauţi civili, a decolat miercuri la bordul navei spaţiale Crew Dragon a SpaceX, aterizând pe Pământ sâmbătă seara.

Elon Musk a afirmat pe Twitter că s-a întâlnit personal cu echipajul în Florida, iar apoi a răspuns la întrebările utilizatorilor cu privire la planurile companiei pentru următoarea misiune. Răspunzând unui utilizator, Musk a spus că următorul zbor va avea "toalete modernizate", adaugând că „am avut unele provocări în acest sens". Miliardarul nu a detaliat însă care au fost aceste provocări sau cum anume vor fi modernizate toaletele.

Jared Isaacman, unul dintre pasagerii echipajului Inspiration4, a declarat pentru publicaţia Insider, în iulie, că toaleta pentru Crew Dragon era situată pe tavanul navei spaţiale şi avea o cupolă de sticlă, ceea ce a însemnat că membrii echipajului aveau o vedere de 360 de grade în timp ce foloseau toaleta.

„Nu este o dram de intimitate. Ai un fel de „perdea” de intimitate care taie partea superioară a navei spaţiale, astfel încât să te poţi separa într-un fel de ceilalţi", a declarat Isaacman, care a mai adăugat că învăţarea utilizării toaletei pe nava spaţială a făcut parte din pregătirea riguroasă a astronauţilor civili înainte de zbor.

Musk a mai spus că următorul zbor va avea un mic cuptor pentru încălzirea alimentelor, precum şi WiFi furnizat de Starlink, proiectul de internet prin satelit al SpaceX.

Echipajul misiunii Inspiration4 a servit şi o pizza rece în timpul zborului său de trei zile. În timp ce se aflau în spaţiu, membrii echipajului au discutat cu Musk şi cu actorul Tom Cruise.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk