x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tokyo vrea să-i dăruiască lui Vladimir Putin un câine din rasa Akita Inu

Tokyo vrea să-i dăruiască lui Vladimir Putin un câine din rasa Akita Inu

03 Dec 2016   •   23:10
Tokyo vrea să-i dăruiască lui Vladimir Putin un câine din rasa Akita Inu

Tokyo intenţionează să-i ofere preşedintelui rus Vladimir Putin un câine din rasa Akita Inu, ca dovadă a prieteniei dintre cele două ţări, cu prilejul vizitei pe care liderul de la Kremlin o va efectua în Japonia, în zilele de 15 şi 16 decembrie, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, citat de agenţia niponă Kyodo. 

"Discutăm ideea (cu Moscova), dar încă nu am primit un răspuns pozitiv", a spus Yoshihide Suga în timpul unei întrevederi la Tokyo cu persoane care militează pentru protejarea rasei de câini Akita. 

În iulie 2012, administraţia prefecturii Akita i-a făcut cadou lui Putin, cunoscut ca un mare iubitor de câini, un exemplar din rasa Akita pentru a-şi exprima astfel recunoştinţa pentru sprijinul acordat de Rusia zonelor cel mai grav lovite de cutremurul din martie 2011 şi tsunamiul devastator care i-a urmat. 

Puiul, o femelă din rasa Akita Inu, a fost botezat Yume, care în japoneză înseamnă "vis", şi a fost prezent la summitul din 2014 de la Soci, sudul Rusiei, dintre premierul nipon Shinzo Abe şi Putin. 

"Sperăm că un câine din rasa Akita va contribui la crearea unei punţi între Japonia şi Rusia în spiritul prieteniei, atunci când domnul Putin va vizita Japonia", a declarat Takashi Endo, care conduce asociaţia pentru protejarea câinilor Akita. AGERPRES

×