x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toți pacienții din Australia confirmați cu noul coronavirus au vizitat orașul Wuhan

Toți pacienții din Australia confirmați cu noul coronavirus au vizitat orașul Wuhan

25 Ian 2020   •   18:05
Toți pacienții din Australia confirmați cu noul coronavirus au vizitat orașul Wuhan
Sursa foto: pixabay.com

Alte trei cazuri de pacienţi cu o nouă tulpină de coronavirus au fost identificaţi în Sydney, la doar câteva ore după ce un bărbat din Melbourne a devenit primul caz confirmat în Australia. Toţi cei patru bărbaţi au vizitat recent oraşul Wuhan din China, aflat la epicentrul focarului.

Cei trei bărbaţi - cu vârste de 53, 43 şi 35 de ani - au sosit recent în Sydney şi sunt în prezent trataţi în regim de izolare, au anunţat autorităţile sanitare din statul New South Wales.

''Aş dori să le mulţumesc fiecăruia dintre aceşti trei oameni pentru că s-au comportat exemplar şi s-au prezentat pentru a fi supuşi unei examinări medicale, pentru a avea patologia necesară la timp", a declarat presei ministrul Sănătăţii din acest stat, Brad Hazard.

Toţi cei trei bărbaţi au fost diagnosticaţi sâmbătă cu noua formă de coronavirus în Sydney, cel mai populat oraş din Australia.

La începutul zilei, primul caz de coronavirus nou din China a fost confirmat în cel de-al doilea oraş ca mărime din Australia, Melbourne. Starea pacientului este stabilă şi este tratat în condiţii de izolare. El s-a aflat în oraşul Wuhan cu două săptămâni înainte de debutul simptomelor, după cum a indicat departamentul sanitar din statul Victoria, şi a ajuns în Melbourne prin Guangzhou. Pasagerii care s-au aflat în acelaşi avion urmează să fie contactaţi de autorităţi.

În China, 41 de persoane au murit din cauza afecţiunilor pulmonare asociate virusului, iar cel puţin 1.287 de infecţii au fost confirmate până sâmbătă dimineaţă în 30 de provincii din ţară, potrivit presei de stat. Un număr mare de infecţii a fost raportat în oraşul Wuhan, locul de unde se estimează că provine tulpina nouă, care ar fi fost transmisă de la animale sălbatice vândute într-o piaţă.

Unii experţi consideră că acest virus nu este la fel de periculos ca focarele de Sindrom Respirator Acut Sever (SARS) din 2002-2003 - care a ucis aproape 800 de persoane - şi Sindrom Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), care a provocat decesul a peste 700 de persoane din 2012, a notat sâmbătă Reuters.

Australia şi-a modificat sfaturile de călătorie, recomandând populaţiei să nu călătorească în provincia Hubei din China, unde este situat Wuhan.

Premierul Scott Morrison a declarat după primul caz confirmat de coronavirus din Australia că problema a fost abordată ''incredibil de serios''.

Încă patru cazuri suspecte de coronavirus sunt investigate în New South Wales, în timp ce autorităţile sanitare evaluează un caz similar în Queensland şi
altul în Tasmania.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus australia sydney