x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trafic restricționat pe teritoriul Ungariei pentru automarfare, între 8 și 10 iunie

Trafic restricționat pe teritoriul Ungariei pentru automarfare, între 8 și 10 iunie

07 Iun 2019   •   16:05
Trafic restricționat pe teritoriul Ungariei pentru automarfare, între 8 și 10 iunie

Traficul automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei, cu ocazia Rusaliilor catolice, de sâmbătă, 8 iunie, de la ora 23,00, până luni, 10 iunie, la ora 23,00, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. 
"În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din ţara vecină. La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control operativ," se arată în comunicat.
Astfel, se are în vedere suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv va fi folosită la maxim a capacitatea punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. 
De asemenea, având în vedere că la graniţa cu Ungaria formalităţile de control se derulează în comun cu poliţiştii de frontieră unguri, au fost contactate autorităţile din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune (suplimentare de personal şi artere control) necesare asigurării unor verificări operative pentru acest tip de mijloace de transport.
ITPF Oradea face precizarea, în comunicat, că în intervalul de timp menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.
La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare şi participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare. 
Autorităţile recomandă şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 
Participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie numărul de telefon 021.9590, număr de informare al Poliţiei de Frontieră, unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ungaria