x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în lumea presei. Un celebru jurnalist a fost ucis de talibani în Afganistan

Tragedie în lumea presei. Un celebru jurnalist a fost ucis de talibani în Afganistan

16 Iul 2021   •   15:33
Tragedie în lumea presei. Un celebru jurnalist a fost ucis de talibani în Afganistan

Celebrul jurnalist Reuters Danish Siddiqui a fost ucis, astăzi, în timpul unei confruntări dintre forțele de securitate afgane și luptătorii talibani, în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul, anunță Reuters.

Forțele speciale afgane s-au luptat pentru a recupera zona principală a pieței Spin Boldak atunci când Siddiqui și un ofițer afgan au fost uciși, a declarat un oficial afgan.

"Căutăm urgent mai multe informații, în colaborare cu autoritățile din regiune", au declarat președintele Reuters Michael Friedenberg și redactorul-șef Alessandra Galloni. "Danish a fost un jurnalist remarcabil, un soț și tată devotat și un coleg mult iubit. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în acest moment teribil."

Siddiqui a declarat că a fost rănit la un braț, vineri mai devreme, în timp ce raporta despre lupte. El a fost tratat și își revenise când luptătorii talibani s-au retras din luptele din Spin Boldak. Ulterior a avut loc un alt atac al forțelor talibane.

Reuters nu a putut verifica detaliile descrise de oficialul militar afgan, care a cerut să nu fie identificat înainte ca Ministerul Apărării din Afganistan să facă o declarație.

Siddiqui a făcut parte din echipa de fotografi Reuters care a câștigat Premiul Pulitzer 2018 pentru fotografie. Siddiqui a fotografiat războaiele din Afganistan și Irak, criza refugiaților Rohingya, protestele din Hong Kong și cutremurele din Nepal.

Mediafax

×
Subiecte în articol: reuters danish siddiqui