x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump a suspendat temporar imigrația în SUA pentru a proteja locurile de muncă

Trump a suspendat temporar imigrația în SUA pentru a proteja locurile de muncă

21 Apr 2020   •   15:50
Trump a suspendat temporar imigrația în SUA pentru a proteja locurile de muncă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat suspendarea temporară a imigraţiei în SUA, printr-un ordin executiv, pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor în contextul epidemiei provocate de noul coronavirus, transmite Reuters.

Trump nu a oferit alte detalii despre modul în care va fi aplicată această măsură şi nici pentru cât timp.

Circa 22 de milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei.

Anunţul lui Trump a atras critici din partea unor democraţilor.
'În timp ce ţara noastră se luptă cu pandemia, în timp ce angajaţi îşi pun vieţile în pericol, preşedintele îi atacă pe imigranţi şi dă vina pe alţii pentru propriile sale greşeli', a reacţionat pe Twitter senatoarea democrată Amy Klobuchar, fostă candidată în alegerile primare.

Imigraţia a fost în cea mai mare parte oprită în urma restricţiilor la frontiere şi a interzicerii zborurilor pe fondul pandemiei.

SUA au suspendat, la mijlocul lunii martie, toate serviciile obişnuite de acordare a vizei, atât pentru imigranţi, cât şi pentru non-imigranţi, în majoritatea statelor lumii, o măsură cu efecte potenţiale sute de mii de persoane.

Misiunile consulare americane au continuat să ofere servicii de vize de urgenţă acolo unde a fost posibil, iar un responsabil din Departamentul de Stat a declarat că SUA sunt pregătite să colaboreze cu persoane identificate deja ca fiind eligibile pentru diferite tipuri de vize, inclusiv cele pentru profesii medicale.

Administraţia SUA a anunţat recent o relaxare a regulilor pentru a permite venirea de muncitori agricoli pe baza vizei temporare H2A pentru a-i ajuta pe fermieri la strângerea recoltelor.

×
Subiecte în articol: donald trump imigratie