x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump afirmă că lui i se datorează decizia Marii Britanii de a exclude Huawei din rețeaua 5G a țării

Trump afirmă că lui i se datorează decizia Marii Britanii de a exclude Huawei din rețeaua 5G a țării

15 Iul 2020   •   12:54
Trump afirmă că lui i se datorează decizia Marii Britanii de a exclude Huawei din rețeaua 5G a țării

Președintele SUA, Donald Trump, a afirmat că decizia Marii Britanii de a exclude din rețeaua 5G echipamentele produse de gigantul chinez Huawei îi aparție, potrivit Reuters.

„Noi am convins multe țări, multe țări. Am făcut eu însumi acest lucru, în mare parte, să nu se folosească Huawei, pentru că noi credem că reprezintă un risc pentru securitate. E un risc mare pentru securitate.”, a afirmat Donald Trump, la câteva ore după anunțul făcute de Marea Britanie.

Premierul Boris Johnson a solicitat, marți, ca echipamentele Huawei să fie eliminate din rețeaua 5G din Marea Britanie, din 2027.

După declarația președintelui SUA, ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a afirmat pentru Sky News: „Ei bine, cu toții îl știm pe Donald Trump, nu?”.

„Tot felul de oameni pot încerca să-şi atribuie meritul pentru această decizie, dar ea a fost bazată pe o evaluare tehnică a Centrului Naţional de Securitate Cibernetică despre cum am putea avea sistemele 5G de cea mai înaltă calitate în viitor.”, a mai precizat acesta.

×
Subiecte în articol: donald trump Huawei 5g Marea Britanie