x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, amenințat cu destituirea!

Trump, amenințat cu destituirea!

11 Ian 2021   •   18:18
Trump, amenințat cu destituirea!

Donald Trump ar putea fi vizat de a doua procedură de destituire chiar de luni, într-o situaţie fără precedent istoric, relatează Reuters.

După violenţele din 6 ianuarie, de la sediul Congresului, președintele american în exercițiu nu dădea, sâmbătă, niciun semn că ar intenţiona să demisioneze sau să se retragă. În schimb, un text de punere sub acuzare în vederea destituirii sale, redactat de membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor, îi reproşează liderului republican că a făcut „în mod deliberat declaraţii” care au încurajat invadarea clădirii Congresului de către partizanii săi. Prezenţi la o manifestaţie organizată de Donald Trump împotriva certificării de către Congres a victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale, aceştia au pătruns cu forţa în plină şedinţă comună a celor două Camere. În cursul incidentelor fără precedent, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, printre care un poliţist. Mai mulţi protestatari au fost arestaţi şi inculpaţi sâmbătă pentru intruziune ilegală şi comportament violent, printre care Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, complotistul în bustul gol care purta un coif cu coarne de bizon, miercuri, în asaltul asupra Capitoliului.

 

Articolul de punere sub acuzare, semnat de peste 180 de congresmeni, afirmă că Trump „a pus grav în pericol securitatea SUA şi a instituţiilor de guvernământ”.

×
Subiecte în articol: donald trump