x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump anunţă că va contesta rezultatele scrutinului prezidenţial

Trump anunţă că va contesta rezultatele scrutinului prezidenţial

06 Noi 2020   •   21:40
Trump anunţă că va contesta rezultatele scrutinului prezidenţial

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a anunţat, vineri seară, că va apela la toate procedurile juridice de contestare a rezultatelor în statele decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial, cerând transparenţă în numărarea voturilor.

"Credem că poporul american are dreptul la transparenţă deplină în privinţa numărării voturilor şi validării alegerilor, iar aici nu mai este vorba de alegerile din anumite circumscripţii. Este vorba de integritatea întregului proces electoral. Noi am spus de la început că toate buletinele de vot exercitate legal trebuie numărate, iar cele ilegale nu ar trebui numărate, dar am întâmpinat la tot pasul rezistenţă faţă de acest principiu din partea democraţilor", afirmă Donald Trump, potrivit unui comunicat oficial difuzat de Fox News.

"Vom continua acest proces din toate punctele de vedere legale pentru a garanta că poporul american are încredere în sistemul nostru de guvernare. Nu voi renunţa niciodată la lupta pentru voi şi pentru naţiunea noastră", a declarat Trump.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA. Echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump