x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump anunţă o înăsprire substanţială a sancţiunilor împotriva Iranului

Trump anunţă o înăsprire substanţială a sancţiunilor împotriva Iranului

18 Sep 2019   •   16:35
Trump anunţă o înăsprire substanţială a sancţiunilor împotriva Iranului

Preşedintele Donald Trump a dispus miercuri o înăsprire substanţială a sancţiunilor împotriva Iranului, după atacul cu drone efectuat sâmbătă asupra unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită, pentru care Washingtonul acuză Teheranul, deşi Iranul a negat orice implicare, transmite AFP.

''Tocmai i-am ordonat secretarului Trezoreriei să înăsprească substanţial sancţiunile împotriva statului iranian'', a anunţat preşedintele SUA pe Twitter, fără alte detalii.

Aceste sancţiuni se adaugă celor deja impuse de Washington împotriva Iranului după ce în mai 2018 Trump a retras SUA din acordul privind dosarul nuclear iranian, acord despre care liderul de la Casa Albă a estimat că nu este suficient pentru a împiedica Iranul să obţină bomba atomică.

Donald Trump a părut în ultimele zile mai puţin categoric decât unii dintre miniştrii săi asupra responsabilităţii Iranului în atacurile din Arabia Saudită, dar a confirmat că, din punctul de vedere al SUA, principalul suspect este Iranul şi că SUA sunt pregătite să riposteze, dispunând de mai multe ''opţiuni'' în acest sens.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump iran sanctiuni