x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, criticat dur de experți medicali după ce a părăsit spitalul în care era internat pentru a-și saluta susținătorii

Trump, criticat dur de experți medicali după ce a părăsit spitalul în care era internat pentru a-și saluta susținătorii

05 Oct 2020   •   12:12
Trump, criticat dur de experți medicali după ce a părăsit spitalul în care era internat pentru a-și saluta susținătorii
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Donald Trump, confirmat cu noul coronavirus, și-a părăsit, duminică, pentru scurt timp, camera din Walter Reed Military Medical Center, pentru a trece cu mașina pe lângă un grup de susținători. Experții medical caracterizează acțiunea ca fiind „nebunescă”, notează NBC.

Trump a publicat o înregistrare video pe Twitter, duminică, în jurul orei locale 17:15, în care anunță că va face o „mică surpriză unora dintre cei mai mari patrioți care sunt pe străzi”. Câteva minute mai târziu, coloana prezidențială a trecut ușor pe lângă spital, unde mai mulți oameni s-au adunat încă de vineri, imediat după ce Trump a fost internat.

Președintele SUA a fost văzut prin geamul mașinii, purtând o mască textilă, nu una N95, și salutând mulțimea. Cel puțin alți doi oameni au mai putut fi văzuți în mașină cu Trump.

Prima doamnă, Melania Trump, confirmată cu noul coronavirus, nu a părăsit reședința din Casa Albă, unde se află în izolare, pentru a-și vizita soțul la spital, a anunțat un oficial, sâmbătă.

„Are COVID. Să facă asta ar expune agenții care ar duce-o la spital și echipa medicală care ar trebui să o conducă la el”, a spus oficialul.

Dr. James Phillips, medic la Walter Reed, a afirmat că președintele SUA a expus mulți oameni la risc.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatrul politic. Trump a comandat să le pună viețile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie”, a scris dr. Phillips, pe Twitter.

De asemenea, dr. Celine Gounder, specialistă în boli infecțioase și profesoară la New York University, l-a acuzat pe Trump că „a pus sănătatea altora în pericol”.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, l-a apărat pe Trump într-un interviu pentru Fox News. Aceasta a afirmat că Trump „a vrut să le mulțumească susținătorilor săi” și să dea încredere poporului că poate trece peste asta. McEnany nu a făcut nicio declarație referitoare la problemele privind siguranța celorlalți.

 

×
Subiecte în articol: donald trump coronavirus