x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, dezlănțuit la adresa reţelelor de socializare online, contra cărora va emite o ordonanță

Trump, dezlănțuit la adresa reţelelor de socializare online, contra cărora va emite o ordonanță

28 Mai 2020   •   22:12
Trump, dezlănțuit la adresa reţelelor de socializare online, contra cărora va emite o ordonanță

Preşedintele SUA Donald Trump va emite joi seară o ordonanţă executivă prin care va modifica cadrul de reglementare destinat activităţilor reţelelor de socializare online, în contextul disputei cu platforma de microblogging Twitter, afirmă surse citate de agenţia Reuters şi de ziarul New York Times.

Ordonanţa prezidenţială va modifica legea numită Secţiunea 230, care protejează în prezent platformele de socializare online de responsabilitatea pentru conţinutul postat de utilizatori.

De asemenea, potrivit unor oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, preşedintele Donald Trump va ordona revizuirea "practicilor incorecte şi care induc în eroare" utilizate de platformele Facebook şi Twitter. Autoritatea de reglementare în domeniul Internetului va revizui şi sistemul spaţiilor publicitare de pe aceste reţele de socializare online, cu argumentul că "încalcă principiile libertăţii de exprimare".

Cel mai probabil, măsurile vor fi contestate în instanţă.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat, miercuri, că va emite noi reglementări ori va închide reţelele de socializare online, după ce platforma Twitter a emis pentru prima dată un avertisment în privinţa unui mesaj al liderului de la Casa Albă.

Platforma de microblogging Twitter a aplicat eticheta "fără fundament" la un mesaj al lui Donald Trump despre votul prin corespondenţă. "Voturile prin corespondenţă nu vor fi nimic altceva (zero) decât substanţial frauduloase" - este mesajul pentru care Donald Trump a primit avertisment.

În replică, Donald Trump a ameninţat cu emiterea de noi reglementări ori închiderea platformelor de socializare online. "Republicanii simt că platformele de socializare online reduc la tăcere în totalitate vocile conservatoare. Vom emite reglementări puternice sau le vom închide, pentru a nu mai permite aceste lucruri. Corectează acţiunea acum!", a avertizat preşedintele SUA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trump si retelele de socializare