x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: Discuții private despre cumpărarea Groenlandei

Donald Trump: Discuții private despre cumpărarea Groenlandei

16 Aug 2019   •   11:59
Donald Trump: Discuții private despre cumpărarea Groenlandei

Preşedintele american Donald Trump a discutat, în privat, cu asistenţii şi consilierii săi despre cumpărarea insulei Groenlanda, ca o modalitate de extindere a teritoriului Statelor Unite, potrivit unor surse din interior, citate de Reuters. Subiectul a fost ironizat de unii apropiați, dar luat în considerare de alții.

Regiunea este vizată de SUA încă din 1946, când președintele Harry Truman a făcut o ofertă de 100 de milioane de dolari pentru achiziționarea acesteia.

Donald Tramp va efectua prima sa vizită în Danemarca la începutul lunii septembrie, însă cumpărarea insulei nu se află pe ordinea de zi a discuțiilor oficiale. Baza aeriană Thule din Groenlanda este cea mai nordică instalaţie a armatei americane.

Greoenlanda este teritoriu autonom, aflat sub suzeranitatea Regatului Danemarcei, și este  situat între Oceanul Atlantic și Oceanul Arctic. Este cea mai mare insulă de pe pământ, cu o suprafață de peste două milioane de kilometri pătrați, locuită de 55.877 de persoane, eschimoși și europeni.

AGERPRES

×