x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump pune tunurile pe Fauci: „Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi!”

Trump pune tunurile pe Fauci: „Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi!”

19 Oct 2020   •   22:11
Trump pune tunurile pe Fauci: „Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi!”
Sursa foto: Hepta

Aflat, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, la circa zece procente în spatele rivalului său democrat, Joe Biden, în sondajele de opinie, preşedintele Donald Trump a lansat astăzi un atac virutent la adresa medicului Anthony Fauci, figură extrem de respectată în SUA şi membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru gestionarea pandemiei, scrie AFP.

„Oamenii s-au săturat să tot audă vorbindu-se despre COVID”, a declarat Trump, într-o discuţie telefonică cu membri ai echipei sale de campanie, la care au avut acces mai mulți reprezentanți ai mass-media americane.

„Oamenii spun: «lăsaţi-ne în pace». S-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi de toţi aceşti idioţi”, a adăugat el, citat de „Politico”.

„Este acolo de 500 de ani”, a adăugat furios șeful Casei Albe, care s-a referit la expertul virusolog în vârstă de 79 de ani, recunoscut pe plan mondial, aflat la conducerea Institutului de boli infecţioase.

„Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi!”, a tunat Trump, care a adăugat, totuşi, că ar fi contraproductiv să-l concedieze pe Fauci în apropierea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. Deocamdată, pandemia s-a soldat cu peste 219.000 de morţi în SUA.

În urmă cu o săptămână, imunologul şi-a exprimat nemulţumirea, după utilizarea afirmaţiilor sale într-un clip de campanie al echipei lui Trump privind coronavirusul.

„În aproape cinci decenii de serviciu, nu am susţinut niciodată public niciun candidat", a precizat el, acuzând utilizarea declaraţiilor scoase din context.

În ultimele luni, specialistul american a încercat să clarifice sau să corecteze, în numeroase rânduri, afirmaţiile aproximative și uneori hilare ale lui Trump în privința vaccinurilor sau tratamentelor în curs de dezvoltare contra COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci