x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump renunţă la organizarea summitului G7 la unul dintre cluburile sale de golf

Trump renunţă la organizarea summitului G7 la unul dintre cluburile sale de golf

20 Oct 2019   •   19:00
Trump renunţă la organizarea summitului G7 la unul dintre cluburile sale de golf

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că renunţă la proiectul său, extrem de criticat, de a organiza un summit G7 la un club de golf din Miami, statul Florida, notează AFP.

„Din cauza media şi a ostilităţii nebune şi iraţionale a democraţilor, nu mai luăm în considerare ca «Trump National Doral» din Miami să găzduiască G7 în 2020. Demarăm căutarea altui loc, inclusiv eventual Camp David, imediat”, a scris el pe Twitter reacţionând la acuzaţiile de corupţie.

Joi, şeful de cabinet al preşedintelui SUA, Mick Mulvaney, a informat în cadrul unui briefing de presă de la Casa Albă că viitorul summit al G7 va avea loc într-unul din cluburile de golf ale lui Donald Trump din Florida.

„Nu este singurul loc posibil, dar este cel mai bun loc”, a afirmat Mulvaney.

„Am utilizat aceleaşi criterii utilizate de precedentele administraţii pentru organizarea summiturilor”, a dat el asigurări, afirmând că 12 posibilităţi au fost studiate.

Ideea, care a fost apărată fără ezitări de Donald Trump însuşi cu prilejul summitului G7 de la Biarritz, în Franţa, a provocat un val de indignare şi a ridicat numeroase întrebări privind posibile conflicte de interese.

Mulvaney a precizat că evenimentul va fi plătit la preţul lui real, fără ca proprietarul clubului să realizeze profit.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump g7