x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump va anunţa un acord cu UE privind comerţul cu carne de vită

Trump va anunţa un acord cu UE privind comerţul cu carne de vită

02 Aug 2019   •   19:30
Trump va anunţa un acord cu UE privind comerţul cu carne de vită

Preşedintele american Donald Trump va anunţa vineri un acord prin care SUA îşi vor spori exporturile de carne de vită în Uniunea Europeană, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, citat de Reuters. 

Casa Albă a transmis anterior că la ora locală 13:45 (17:45 GMT) Donald Trump va face un anunţ privind relaţiile comerciale ale SUA cu Uniunea Europeană. Larry Kudlow a confirmat presei că acest anunţ va fi despre comerţul cu carne de vită între SUA şi UE. 

Totuşi, Comisia Europeană a avertizat că orice acord cu SUA privind comerţul cu carne de vită nu va spori pe ansamblu importurile de astfel de produse în UE şi că toată carnea de vită importată va trebui să fie fără hormoni, conform regulilor de siguranţă alimentară ale UE. Un astfel de acord cu SUA va avea nevoie şi de aprobarea Parlamentului European.

Anunţul aşteptat vineri survine după ce preşedintele Donald Trump a decis să impună de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, ceea ce a provocat scăderi semnificative ale burselor din întreaga lume.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump ue