x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump: Vladimir Putin mi-a spus că "nu s-a amestecat" în alegerile americane

Trump: Vladimir Putin mi-a spus că "nu s-a amestecat" în alegerile americane

11 Noi 2017   •   14:10
Trump: Vladimir Putin mi-a spus că "nu s-a amestecat" în alegerile americane
Sursa foto: Foto: kremlin.ru

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că omologul său rus Vladimir Putin i-a spus că "nu s-a amestecat" în alegerile prezidenţiale americane, în cursul unui schimb de cuvinte între cei doi şefi de stat la Da Nang, în Vietnam, unde au participat la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific), relatează AFP. 

"El mi-a spus că nu s-a amestecat deloc în alegerile noastre", a indicat preşedintele american jurnaliştilor la bordul Air Force One în cursul zborului de la Da Nang la Hanoi. 

"De fiecare dată când mă vede, el îmi spune:'Nu am făcut asta' şi eu îl cred într-adevăr când mi-o spune", a adăugat preşedintele american. 

"Cred că el se simte foarte insultat din această cauză, ceea ce nu este un lucru bun pentru ţara noastră pentru că - încă o dată - ne-ar ajuta mult să avem o relaţie cu Rusia pentru Coreea de Nord, cea mai mare problemă a noastră în acest moment", a precizat el. 

Interacţiunile între preşedintele american şi omologul său rus au constituit obiectul unor intense speculaţii în timpul celor două zile în oraşul de coastă Da Nang, în centrul Vietnamului, unde ei participau la Forumul de cooperare economică Asia-Pacific (APEC). 

În timpul campaniei l-a elogiat mult timp pe Vladimir Putin, dar suspiciunile de complicitate între anturajul său şi Kremlin, precum şi o serie de divergenţe între cele două ţări au întunecat considerabil imaginea acestor relaţii. 

Procurorul special Robert Mueller şi-a accelerat ancheta asupra ingerinţelor ruseşti în campania prezidenţială americană prin inculparea la sfârşitul lunii octombrie a trei foşti consilieri ai lui Trump. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat sâmbătă drept "absurdităţi" acuzaţiile de ingerinţă rusească în alegerile prezidenţiale în SUA. "Tot ce este legat de dosarul rusesc în SUA este dovada luptei politice interne în această ţară. Acestea sunt absurdităţi", a declarat Putin în timpul unei conferinţe de presă la Da Nang, în Vietnam, la încheierea forumului Asia-Pacific. 

×