x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulţi jurnalişti şi lideri kurzi au fost arestaţi, în Turcia

Mai mulţi jurnalişti şi lideri kurzi au fost arestaţi, în Turcia

25 Dec 2016   •   21:45
Mai mulţi jurnalişti şi lideri kurzi au fost arestaţi, în Turcia

Poliţiştii turci au arestat duminică mai mulţi jurnalişti şi politicieni ai Partidului Popular Democrat (HDP), anunţă presa turcă, citată de DPA.

Poliţia a efectuat raiduri la locuinţele din Istanbul şi Diyarbakîr a doi jurnalişti ai agenţiei de presă kurde DIHA şi ale altor doi jurnalişti de opoziţie, scriu publicaţiile Diken şi Firat.

Conform Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, 122 de jurnalişti au fost închişi în Turcia şi zeci de publicaţii au fost închise în urma epurării la scară largă de după încercarea de lovitură de stat din 15 iulie.

Firat, o agenţie pro-kurdă, mai scrie că mai multe arestări au fost făcute la sediul HDP din Balkesir, în regiunea Marmara, şi alte câteva în regiune sudică Mersin.

În sud-estul ţării, unde locuieşte în majoritate populaţia kurdă, controlul a 54 de municipalităţi a fost preluat de forţele de securitate guvernamentale, iar primarii aleşi, mulţi afiliaţi HDP, au fost înlăturaţi din funcţii fără să fie organizate alte alegeri.

Mii de membri ai partidului au fost arestaţi în ultimul an, inclusiv 12 parlamentari şi cei doi şefi ai partidului, a declarat un oficial al HDP pentru DPA.

În 2015, armistiţiul dintre guvern şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a fost încălcat, iar încercările HDP de a reluat negocierile de pace au eşuat. Mii de oameni au murit în acest conflict în ultimul an.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia kurzi jurnalişti arestari