x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turiștii din Amsterdam ar putea să nu mai aibă acces în cafenelele care vând cannabis

Turiștii din Amsterdam ar putea să nu mai aibă acces în cafenelele care vând cannabis

08 Ian 2021   •   13:55
Turiștii din Amsterdam ar putea să nu mai aibă acces în cafenelele care vând cannabis
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Amsterdam vor să restricționeze accesul turiștilor în cafenelele care vând cannabis, potrivit Bloomberg.

Astfel, doar rezidenții olandezi vor avea voie să intre în cafenelele cu cannabis, potrivit unei propuneri a primarului Femke Halsema, care își dorește să schimbe imaginea orașului.

Planul este susținut de poliția și procuratura locală.

„Piața cannabisului este prea mare și prea încinsă”, a declarat Halsema, precizând că „vreau să o micșorez și să o fac mai ușor de gestionat. Condiția rezidenței are implicații majore dar nu văd altă alternativă”.

Proiectul a fost prezentat consiliului local al Amsterdamului, vineri. În cadrul dezbaterii sunt implicați și proprietarii magazinelor, care doresc o perioadă de tranziție până la interdicție.

Inițiativa vine și în contextul în care autoritățile locale doresc să reducă fluxul de turiși și să îmbunătățească, astfel, calitatea vieții reizdenților săi.  

Înainte de pandemia de COVID-19 faimosul cartier roșu al orașului atrăgea peste un milion de vizitatori pe lună - mai mult decât populația sa permanentă.

„Putem fi un oraș deschis, ospitalier și tolerant dar și un oraș care le face viața grea infractorilor și încetinește turismul în masă”, afirmă Halsema.

×
Subiecte în articol: cannabis amsterdam restricţii cafenele