x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE amenință că blochează exporturile AstraZeneca. Ursula von der Leyen: Respectați contractul!

UE amenință că blochează exporturile AstraZeneca. Ursula von der Leyen: Respectați contractul!

20 Mar 2021   •   12:58
UE amenință că blochează exporturile AstraZeneca. Ursula von der Leyen: Respectați contractul!
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a avertizat, sâmbătă, că va bloca exporturile AstraZeneca în cazul în care UE nu va primi stocurile planificate așa cum a fost stabilit prin contract. „Respectați contractul pe care îl aveți cu Europa înainte de a începe să livrați în alte țări”.

Ursula von der Leyen a spus că UE are opțiunea de a interzice toate exporturile planificate.

„Avem opțiunea de a interzice toate exporturile planificate. Acesta este mesajul pe care îl transmitem către AstraZeneca: Respectați contractul dvs. cu Europa înainte de a începe să livrați în alte țări”, a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu acordat grupului german de presă Funke, citat de Le Figaro.

AstraZeneca ar trebui să livreze în trimestrul al doilea un număr de 70 de milioane de doze de vaccin, mult sub cele 180 de milioane de doze promise în contractul semnat cu UE.

În primul trimestru, UE a primit circa 30 de milioane de doze ale serului AstraZeneca, faţă de cele 90 de milioane prevăzute în contract.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: AstraZeneca Ursula von der Leyen