x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE ar putea plăti peste 10 miliarde de dolari pentru a-și asigura sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID

UE ar putea plăti peste 10 miliarde de dolari pentru a-și asigura sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID

20 Noi 2020   •   10:40
UE ar putea plăti peste 10 miliarde de dolari pentru a-și asigura sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Uniunea Europeană ar putea plăti peste 10 miliarde de dolari pentru a-și asigura sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID dezvoltate de Pfizer-BioNTech și CureVac, a declarat pentru Reuters un oficial european implicat în discuțiile cu grupurile farmaceutice.

Astfel, UE ar fi acceptat să plătească 15,50 euro pentru fiecare doză de vaccin dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Aceasta ar însemna un preţ total de până la 3,1 miliarde euro (3,7 miliarde dolari) pentru 200 de milioane de doze, preţ care ar urma să crească la 4,65 miliarde euro dacă ar fi achiziţionate alte 100 milioane de doze de vaccin, a adăugat oficialul.

Aceste detalii legate de preţ, care până acum nu au fost dezvăluite, confirmă faptul că Uniunea Europeană va plăti mai puţin decât SUA pentru fiecare doză de vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer.

În luna iulie, guvernul american a încheiat un acord cu Pfizer conform căruia va plăti 19,5 dolari pentru fiecare din cele 100 de milioane de doze iniţiale, având opţiunea de a cumpăra alte 500 milioane de doze conform unor termeni care vor fi negociaţi separat.

Separat, Uniunea Europeană a acceptat să plătească 10 euro pentru fiecare din cele 225 de milioane de doze iniţiale de vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de CureVac, ceea ce înseamnă un discount faţă de preţul de 12 euro pe care compania l-a stabilit iniţial. 

Recent blocul comunitar a ajuns la un acord cu CureVac pentru a-şi asigura până la 405 milioane doze de vaccin, dintre care 180 de milioane sunt opţionale.

×
Subiecte în articol: uniunea europeana vaccin anti-covid