x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE denunţă abordarea inflexibilă a Londrei în negocierile post-Brexit şi avertizează Marea Britanie

UE denunţă abordarea inflexibilă a Londrei în negocierile post-Brexit şi avertizează Marea Britanie

24 Apr 2020   •   15:55
UE denunţă abordarea inflexibilă a Londrei în negocierile post-Brexit şi avertizează Marea Britanie

Uniunea Europeană denunţă "calendarul riguros" fixat de Guvernul Boris Johnson pentru negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit, avertizând Marea Britanie că nu va accepta niciun parteneriat viitor dacă nu vor fi întrunite condiţiile de reciprocitate.

"Marea Britanie a impus un calendar foarte riguros, excepţional pentru negocieri atât de importante. Marea Britanie nu poate impune un calendar atât de scurt pentru negocieri care, în acelaşi timp, nu se mişcă, nu înregistrează progrese pe anumite subiecte care sunt importante pentru Uniunea Europeană", afirmă Michel Barnier, negociatorul UE pe tema Brexit, citat de agenţia de presă Reuters.

Oficialul UE a avertizat că trebuie să existe "progrese în paralel" în negocierile din toate domeniile, pentru a se ajunge la un acord care să fie ratificat până pe 31 decembrie 2020, când expiră perioada de tranziţie.

"UE nu va accepta niciun fel de viitor parteneriat economic care nu va include o soluţie echilibrată, sustenabilă şi pe termen lung în domeniul pescuitului. Acest lucru trebuie să fie foarte clar pentru Marea Britanie. Timpul trece", a avertizat Michel Barnier, conform site-ului Politico.eu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ue Marea Britanie post-Brexit