x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE trebuie să ia atitudine față de vaccinurile anti COVID-19 din Rusia și China

UE trebuie să ia atitudine față de vaccinurile anti COVID-19 din Rusia și China

05 Mar 2021   •   12:24
UE trebuie să ia atitudine față de vaccinurile anti COVID-19 din Rusia și China

Deciziile unor state UE privitoare la achiziția unor vaccinuri anti COVID-19 produse de Rusia și China, și care nu au fost deocamdată aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), pune în pericol solidaritatea blocului comunitar dar și sănătatea populației, a transmis ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune, citat de Reuters.

"În situația în care vor continua să aleagă vaccinul chinezesc şi/sau rusesc, cred că va fi destul de grav. Aceasta va pune probleme cu privire la solidaritatea noastră şi va comporta un risc pentru sănătate, pentru că vaccinul rusesc nu este autorizat în Europa. O cerere pentru autorizarea lui a fost înaintată, însă el încă nu a fost aprobat în Europa şi deocamdată nu a fost făcută nicio cerere în ceea ce priveşte vaccinul chinezesc", a declarat oficialul.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost aprobat ori este în curs de evaluare în Ungaria, Slovacia şi Cehia. Aceste țări au motivat achiziția lor prin faptul că întârzierile livrărilor din partea Comisiei Europene pun în pericol programele de vaccinare. Și EMA are în analiză tratamentul rusesc.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a discutat cu liderul chinez Xi Jinping în legătură cu posibilitatea de achiziţie a unuia dintre vaccinurile dezvoltate de această țară. 

 

×
Subiecte în articol: vaccin ema COVID sputnik ue China