x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE va introduce reglementări pentru tranzacţii financiare digitale

UE va introduce reglementări pentru tranzacţii financiare digitale

18 Sep 2020   •   22:40
UE va introduce reglementări pentru tranzacţii financiare digitale

Uniunea Europeană va introduce, în următorii patru ani, noi reglementări pentru facilitarea plăţilor transfrontaliere prin utilizarea tehnologiei de tip „blockchain” şi a monedelor digitale stabile, arată documente UE citate de agenţia de presă Reuters.

Comisia Europeană va elabora o strategie în sensul încurajării folosirii instrumentelor monetare digitale, în contextul în care, în prezent, 78% dintre plăţile efectuate în zona euro sunt în numerar. De asemenea, Comisia Europeană vrea să faciliteze plăţile rapide, mai ales că pandemia a demonstrat necesitatea acestor tranzacţii.

„Până în anul 2024, UE va implementa un cadru complet care să permită funcţionarea tehnologiilor digitale de distribuire şi a criptoactivelor în sectorul financiar. Vor fi abordate şi riscurile asociate acestor tehnologii”, arată un document obţinut de Reuters.

„Până în anul 2024, principiul tranzacţiilor şi licenţelor rapide se va aplica în toate domeniile care au potenţialul digitalizării financiare”, precizează un alt document, subliniind că sistemele plăţilor rapide ar urma să devină un lucru normal până la sfârşitul anului 2021.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tranzactii digitale