x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE va prelungi tranzacţiile în euro din Londra după tranziţia post-Brexit

UE va prelungi tranzacţiile în euro din Londra după tranziţia post-Brexit

21 Sep 2020   •   14:34
UE va prelungi tranzacţiile în euro din Londra după tranziţia post-Brexit

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat un proiect care le va permite companiilor financiare din Marea Britanie să continue temporar, după Brexit, operaţiunile convertibile în moneda euro, informează agenţia Reuters.

 

Astfel, companiile financiare britanice vor putea continua timp de 18 luni, începând din ianuarie 2021, tranzacţiile convertibile în euro, în relaţia cu clienţi din Uniunea Europeană, scrie Mediafax

"Această decizie va asigura stabilitatea financiară, le va oferi participanţilor de pe piaţă 18 luni pentru a reduce expunerile convertibile excesive", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Economie şi Comerţ.

Bruxellesul semnalase că va acorda Marii Britanii acces "temporar" la tranzacţii convertibile în euro după încheierea tranziţiei post-Brexit, pe 31 decembrie 2020, pentru a evita perturbări financiare grave, în contextul în care un departament al Bursei din Londra (LSE) administrează 90% dintre schimburile în monede diferite.

Tranzacţiile în euro au reprezentat mult timp unul dintre elementele de negociere ale Acordului Brexit. Guvernul britanic speră să menţină tranzacţiile în euro în districtul financiar al Londrei (City of London) în pofida Brexit.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene.

 

×